Möte med Svanbacken ang. sommarstämman

Den 16 mars genomfördes det andra mötet med Svanbacken för den fortsatta planeringen av Glada Hudikstämman - sommar. Vi diskuterade lokalbehov för kurserna, bokningsbara paket där både kursavgifter, boende, mat och andra aktiviteter ska kunna beställas via internet. Vi presenterade även vårt förslag om att ha en flytande scen på Rångsjön för uppträdande och möjliga finansieringar samt en handikappanpassad läktare. Om allt hinner stå färdigt till nu i sommar är dock oklart, men vi forsätter att jobba vidare med dessa idéer.

Möte med Labyrintfilm om dokumentationen

Den 14 mars träffade vi Labyrintfilm och tittade på utkastet av filmen som gjordes i samband med Glada Hudikstämman - vinter och tillhörande Bunnekurs. Materialet kommer att användas både som dokumentation men även i marknadsföringssyfte, både som DVD och korta snuttar som ska finnas tillgängliga på hemsidan www.gladahudikstamman.se. Ska bli spännande att få färdiga versionen till projektet.

Årets tredje referensgruppsmöte

Den 7 mars genomfördes det tredje referensgruppsmötet i projektet. Då det visade sig att Allmänna Arvsfonden behövde få in redovisning, budget och ny projektplan redan den 1 februari (som vi trodde skulle vara klart i mars) fick vi bråttom på detta möte. Men innan dagens slut var budget i stort sett klart, riktlinjerna för nya ansökan klargjorda. Kontakt med revisorn hade redan tagits för att informera om situationen där både den gamla och den nya budgeten skulle godkännas. Projektsamordnaren fick i uppdrag att skriva ihop projektredovisning för det första verksamhetsåret. Allt var klart inom veckan och kunde skickas till Allmänna Arvsfonden för beslut om fortsatt bidrag. Oj, oj, det blev lite svettigt men vi klarade det.....

Vi hann även med en mycket kortfattad utvärdering av Glada Hudikstämman - vinter som presenterades för Johns Staffas, som inte hade möjlighet att närvara under stämman.

Ny evenemangskalender via Hälsingland Turisms CBIS

Den 2 mars deltog Catherine och Bodil på ett informationsmöte genomfört av Hälsingland Turism. Här presenterades den nya evenemangskalendern som kommer att stå klar till maj 2011, där alla evenemang kan läggas in och därmed marknadsföras. Tanken är att Glada Hudikstämman - sommar kommer att finnas med i denna evenemangskalender tillsammans med övriga evenemang i Hälsingland. Vi tittar även på möjligheten att göra bokningsbara paket i samband med kurser, boende, mat och andra aktiviteter i anslutning stämman.

Helena Thelin - projektets vispopansvarige

Den 22-23 februari besökte Helena Thelin, Norrköping, oss i Hudiksvall. Helena Thelin är anlitad av projektet som vispopansvarig och kommer att ansvara för en del av repertoaren under Glada Hudikstämman - sommar. Den 23 februari hade vi även samlat övriga i projektorganisationen som Helena fick möjlighet att träffa. Vi genomförde även intern utvärdering av Glada Hudikstämman - vinter och som vanligt avslutade vi med en gemensam musikstund där vi testade några av Helenas arrangemang. Helena kommer även vara en av kursledarna under sommarstämman.

Öppet Hus under Glada Hudikstämman

Den 13 februari genomförde projektet Öppet Hus på Norrbo Folkets Hus dagen efter Glada Hudikstämman. Här visades film och bilder från stämman och andra genomförda aktiviteter. Det fanns möjlighet att prova och känna på de alla olika intrumenten bygelgitarr, minibas, klangplatter, flöjter och en trumma. Man fick också information om hur metodiken var uppbyggd och fick se prov på musikarr just för Bunneinstrument. Och självklart kunde man få information om projektet.

Vi hann dock berätta kort om både projektet, instrumenten, metodiken samt hade prova på för anhöriga under själva stämmodagen, så det blev inte någon större anstormning under dagen. Det gav dock oss i projektet lite tid för reflektion som vi kommer att ta med oss till sommaren då vi arrangerar nästa Glada Hudikstämma - sommar.

Glada Hudikstämman - vinter

Den 12 februari 2011 genomfördes då den första spelstämman riktad mot personer med funktionsnedsättning. Efter en liten trevande start för att få alla att hitta sina platser m.m. startades stämman med lite övningsspel och också en presentation av varje grupp som medverkade. Det var Bilda studiecirkel, fiolgruppen och lågstadiegruppen från grundsärskolan i Hudiksvall, stråkelever från Kulturskolan samt Norrbo Spelmanslag.

 
Bilda studiecirkel och stråkelever     Fiolgruppen och Norrbo Spelmanslag
 
 
Lågstadiegruppen med bygelgitarrer  Sten Bunne leder övningsspelet

På em laddade vi upp med soppa och bröd för att även orka med "uppträdandet" som började 17.00. Och när klockslaget började närma sig strömmade anhöriga, intresserade och nyfikna till för att se och höra vad som var på gång inne på Folkets Hus i Norrbo. Efter att Sten Bunne välkomnat alla och en kort introduktion av instrumenten och projektet påbörjades allspelet. Även publiken fick prova på instrumenten som fanns till låns. Stämningen var hög och både musikanter och publik förundrades av den musik som Glada Hudikstämman bjöds på.

 
Spelmän inför förväntantsfull publik      Glädje, musik och gemenskap för alla åldrar

Totalt hade ca 110 personer hittat sig till Norrbo, varav ca 50 spelmän varav ca 25 av dessa var personer med funktionsnedsättning. En mycket lyckad dag för oss i projektet och förhoppningsvis alla som deltog. Vi hälsar Er hjärtligt välkomna till sommarens höjdpunkt Glada Hudikstämman - sommar, den 4-7 augusti 2011.

 
Många deltog, gammal som ung           Maria med assistent njuter av stämningen


Bunnekurs under Glada Hudikstämman - vinter

Den 10 februari 2011 drog första, i historien, Glada Hudikstämman igång med start av en 2-dagars Bunnekurs. Åtta deltagare från Hudiksvall, Söderhamn och Ljusdal deltog under ledning av Magdalena Osbeck och Ingrid Westrin.


Kursledare Ingrid med deltagare

Kursen ska ge deltagarna förutsättningar och kunskap att själv leda musikgrupper med hjälp av Bunneinstrument och Bunnemetodik i sina ordinarie verksamheter. Kursen genomfördes på Norrbo Folkets Hus där även resten av stämmaarrangemanget kommer att genomföras. Andra dagen höll dock kursen på att bli helt insnöad av den snöstorm som drog förbi Hälsingland, men vi lyckades genomföra även sista dagen dock med start någon timme senare. Problem uppstod dock vid hemfärd då både anslutningsbussar och tåg var inställda. Kursen blev dock lyckad och dokumenterades av Åsa på Labyrintfilm.


Jonas testar att spela minibas med stråke 



Årets andra referensgruppsmöte

Den 3 februari 2011 genomfördes årets andra referensgruppsmöte på Kulturskolan i Hudiksvall. Projektet rullar på och nu är vi inne i en intensiv period med en stundande stämma, 2-dagarskurs, öppet hus, strategier och möten. Vi börjar även närma oss första verksamhetsårets slut och det är dags att summera, analysera och påbörja en ny ansökningsperiod hos Allmänna Arvsfonden. 

RSS 2.0